Marnix Van Marcke

Accueil
About MeA mon sujet
NieuwsbriefNewsletterLettre d'Informations
GuestbookLivre d'Or
Education and tripsFormations et voyages
Exhibition GafodiExposition Gafodi
Fotoreis Noord-IJsland Okt 2019Phototrip North of Iceland Oct 2019Voyage Photo Nord d'Islande Oct 2019
Fotoreis Faeroer Aug 2019Phototrip Faeroer August 2019Voyage Photo Faeroer Aout 2019
Fotoreis Lofoten en Senja Maart 2019Phototrip Lofoten and Senja March 2019Voyage Photo Lofoten et Senja March 2019
Fotoreis Noord-IJsland Feb 2019Phototrip North of Iceland Feb 2019Voyage Photo Islande du Nord Fev 2019
Fotoreis Noord-IJsland Okt 2018Phototrip North-Iceland Oct 2018Voyage Photo Islande-Nord Oct 2018
Fotoreis Faeroer Juli 2018Phototrip Faeroer July 2018Voyage Photo Faeroer Julliet 2018
Fotoreis Lofoten Feb 2018Phototrip Lofoten Feb 2018Voyage Photo Lofoten Feb 2018
Fotoreis Lofoten Okt 2017Phototrip Lofoten Oct 2017Voyage Photo Lofoten Oct 2017
Workshop creatief met filters 2018Workshop Creative Use of Filters 2018Atelier Utilisation de Filtres 2018
Fotoreis Lofoten Feb 2017Phototrip Lofoten Feb 2017Voyage Photo Lofoten Feb 2017
Fotoreis IJsland Jan 2017Phototrip Iceland Jan 2017Voyage Photo Islande Jan 2017
Fotoreis Lofoten Okt 2016Phototrip Lofoten Oct 2016Voyage Photo Lofoten Oct 2016
Workshop Creatief Gebruik Filters namiddagWorkshop Creative Use of ND Filters PMAtelier Utilisation de Filtres ND apres-mide
Workshop Creatief Gebruik Filters namiddagWorkshop Creative Use of ND Filters AMAtelier Utilisation Créative de Filtres ND avant-midi
Fotoreis IJsland Mar 2016Phototrip Iceland Mar 2016Voyage Photo Islande Mar 2016
Fotoreis IJsland Feb 2016Phototrip Iceland Feb 2016Voyage Photo Islande Feb 2016
FiltersFiltersFiltres
BoekenBooksLivres
GalerijGalleryGalerie
IJslandIcelandIslande
Lofoten & VesterålenLofoten & VesterålenLofoten & Vesterålen
Faeröer eilandenFaroe Islandsîles Féroé
Diverse LocatiesAssorted LocationsEndroits divers
SchotlandScotlandEcosse
OpdrachtenAssignmentsMissions
LangLangLang

Volzet

✈️ Bestemming: Lofoten en Senja (Noorwegen)
⌚️ Duur: 11 dagen
📆 Van : 21/03/19 tot en met: 31/03/2019
👥 Maximum (en minimum) aantal deelnemers: 5 (excl. begeleider)
💰 Prijs:
👤 Toeslag single:
📷 Niveau: kennis van de basistechnieken fotografie

De fotoreis in een notendop


 • Briefing over de reis enkele weken voor vertrek
 • 11 dagen durende reis
 • Individuele fotobegeleiding
 • Organisatie door specialisten in reizen naar het noorden
 • Mooie gekende en minder gekende fotolocaties op de Lofoten en Senja
 • Voldoende tijd om foto’s te maken en te leren van de begeleider en de andere deelnemers
 • Vervoer met ruime en comfortabele minibus
 • Brandstof en CDW verzekering voor de wagens inbegrepen
 • Mini-cruise met de Hurtigruten. Inscheping in Svolvaer op 27/03 om 22:00 en aankomst in Finnsnes op 27/03 om 11:00.
 • De wagen geeft plaats aan 9 personen met bagage maar wordt met maximaal 6 personen bemand (maw niemand zit tussen twee personen in en er is voldoende ruimte voor de bagage)
 • Comfortabele overnachtingen in pittoreske comfortabele vissershuisjes (Robuers)
 • Ontbijt en avondeten inbegrepen
 • SAS vluchten Brussel-Oslo-Evenes en retour inbegrepen
Vraag Marnix of “North & Away” naar het bijkomende infopakket

Lofoten en Senja


De eilandengroep van de Lofoten en het eiland Senja zijn prachtige locaties voor landschapsfotografen. De bergtoppen rijzen er als het ware uit de zee en vormen een prachtige kustlijn met fotogenieke stranden, rotsformaties, en fjorden. De typische rode vissershuisjes liggen er fotogeniek bij en contrasteren mooi in het prachtige landschap. De eilandengroep ligt boven de noordpoolcirkel maar onder invloed van de golfstroom zorgt dat voor een gematigd zeeklimaat. Temperaturen zijn vergelijkbaar met deze in onze eigen streken. In Maart zijn de dagen al flink wat langer geworden (daglicht van 5:15 tot 18:30). De eilanden liggen bovendien ook ideaal om de Aurora Borealis (noorderlicht) te zien. De kans is m.a.w. reëel dat we ’s nachts het prachtige noorderlicht zullen kunnen fotograferen. Maart is buiten de toeristische periode. Dit laat ons toe om ongestoord foto’s te maken van de meer gekende plaatsen (zoals bijvoorbeeld Reine en Hamnøy).
In mijn nieuwste fotoboek "De noordelijke eilanden van Noorwegen" heb ik een 50tal foto's opgenomen van deze mooie eilandengroep. Met de preview kan je de eerste bladzijden uit dit boek online bekijken.


De fotoreis


Deze reis wordt georganiseerd door het Belgische reisbureau “North & Away” in samenwerking met landschapsfotograaf Marnix Van Marcke. De gecombineerde kennis en expertise van deze beide staat garant voor een onvergetelijk fotoavontuur. Tijdens deze reis zal iedereen intensief kunnen bezig zijn met fotografie. Zo zullen we bij elke stop voldoende tijd nemen om het juiste opnamestandpunt te zoeken, te experimenteren met lange sluitertijden, uitleg te geven over hoe de opname kan gemaakt worden, vragen te beantwoorden, enz… Iedere avond bekijken we de kans om het noorderlicht (voorspelling wolkendek en zonnewind) te kunnen zien en te fotograferen zodanig dat we geen kans aan ons laten voorbijgaan om dit prachtige natuurfenomeen mooi in beeld te brengen. Na deze reis kom je zeker terug met een groot aantal mooie opnames en zal je jouw techniek bijgeschaafd hebben. Je zal niet alleen leren van de begeleider maar eveneens van de reisgenoten. Bovendien overnachten we in pittoreske visserhuisjes en zullen we kunnen genieten van de lekkere Noorse keuken. Ter voorbereiding plannen wij bovendien enkele weken voor het vertrek een lezing met uitleg over de reis om de deelnemers de kans te geven zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Marnix zal bij deze gelegenheid met elk van de deelnemers een gesprek hebben om het fotografisch niveau en de verwachtingen van de deelnemer te kunnen inschatten dit met het doel om tijdens de reis een meer geïndividualiseerde begeleiding te kunnen doen. In mijn nieuwste fotoboek "De noordelijke eilanden van Noorwegen" heb ik een 50tal foto's opgenomen van deze mooie eilandengroep. Met de preview kan je de eerste bladzijden uit dit boek online bekijken.


Het programma

Stacks Image 64094
(21/03)
We vertrekken op 21 maart om 10:55 in Zaventem en vliegen met SAS over Oslo naar Evenes waar we aankomen om 17:30. We halen onze minibus op en rijden naar onze eerste overnachting in Evenskjer, zo'n 18km van de luchthaven. We verblijven hier in halfpension en gebruiken de rest van de avond om kennis te maken en de reis te bespreken.
Stacks Image 64100
(23/03)
Er staan fotolocaties zoals o.a. Reine zelf, het strand van Skagsanden en Nusfjord op het zuidelijke eiland van de Lofoten op het programma. Uiteraard zorgen we ervoor dat we op een interessante locatie zijn tijdens het gouden en blauwe uur.
Stacks Image 64097
(22/03)
Vandaag doorkruisen we een deel van de Vesterålen en rijden tot het zuiden van de Lofoten tot in het schilderachtige plaatsje Reine. Een rit van ongeveer 267km. Onderweg stoppen we meermaals om onze fotoapparatuur alvast op te warmen voor de rest van de reis. We verblijven drie nachten (halfpension) in Reine in een typisch 8-persoons vissershuisje.
Stacks Image 64277
(24/03)
Vandaag hebben we een tweede kans om Reine te fotograferen bij morgen- en/of avondlicht. We maken tevens een rondrit langs de zuidoostelijke zijde van het eiland waar we de meest interessante fotolocaties aandoen. We nemen uitgebreid de tijd om dit moois in beeld te brengen.
Stacks Image 65844
(26/03)
Vandaag staat er een rondrit op de Lofoten en een productieve fotodag op de agenda. Onze route loopt langs enkele van de mooiste en soms minder gekende fotolocaties op het eiland. We overnachten terug in ons vissershuisje in Svolvaer.
Stacks Image 65819
(25/03)
We rijden noordwaarts naar onze volgende overnachting in het mooie Svolvaer. Onderweg stoppen we aan de stranden van Uttakleiv en Haukland waar we voldoende tijd nemen om te fotograferen. Onze overnachting is in twee volledig uitgeruste vissershuisjes (in halfpension).
Stacks Image 65853
(27/03)
Om 22:00 gaan we in Svolvaer aan boord van de MS Finnmarken voor een mini cruise met de Hurtigruten. Het schip zal ons langs de eilanden naar het meer noordelijk gelegen eiland Senja brengen. We brengen de nacht door op het schip en zetten terug voet aan wal om 11:00 in het plaatsje Finnsnes.
Stacks Image 64281
(29/03)
Vandaag gaan we het oostelijk gedeelte van het eiland verkennen. De Lofoten en Senja zijn bovendien ideaal gelegen om het noorderlicht te fotograferen. De kans is dus reëel dat we dit spektakel te zien krijgen.
Stacks Image 64285
(28/03)
We verblijven 2 nachten in halfpension op het eiland Senja. Onze Rorbuers zijn prachtig gelegen ver weg van de bewoonde wereld. Het is een ideale uitvalsbasis om het eiland fotografisch te verkennen.
Stacks Image 65823
(30/03)
Vandaag rijden we zuidwaarts via een aantal fotostops naar onze laatste overnachting op zo'n 85km van de luchthaven. Ook hier terug in halfpension.
Stacks Image 65841
(31/03)
Na een rit van 85km leveren we onze minibus in alvorens op te stijgen om 13:30 en via een tussenstop in Oslo door te vliegen naar Brussel waar we aankomen om 18u20.

Het verblijf


Om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het fotograferen, opteren we ervoor om rond te trekken en te overnachten in schilderachtige vissershuisjes. We verblijven meestal meerdere nachten per locatie om het in- en uitpakken van de bagage te beperken en om de kans te vergroten het juiste licht te hebben bij een mooie locatie die we gezien hebben. We proberen steeds tijdens het gouden en het blauwe uur op een interessante locatie te zijn en wanneer het noorderlicht verwacht wordt proberen we een goede locatie te identificeren waar we ’s nachts mooie foto’s kunnen maken. Op de Lofoten en Senja is er zeer weinig lichtvervuiling en er is een overvloed aan water en bergen die zorgen voor mooie voorgronden bij het fotograferen van de Aurora. Het hotel en de vissershuisjes bieden alle comfort. De prijs is op basis van tweepersoonskamers met gedeeld sanitair (meestal een badkamer voor 3 personen). Als optie zijn single kamers mogelijk (maximum 2).


De maaltijden


Het eten op de Lofoten is hoofdzakelijk gebaseerd op super verse vis (kabeljauw, heilbot, zalmforel, zalm). De bereidingen zijn eerder klassiek en vergelijkbaar met wat we in België klaar maken. Voor deze fotoreis hebben we gekozen voor een arrangement met ontbijt en avondeten in het hotel en de vissershuisjes waar we verblijven. Aangezien we maximum tijd vrij willen houden om te fotograferen zullen we voor ’s middags inkopen doen in een supermarkt om een “snelle hap” onderweg te kunnen nemen.


Stacks Image 63988

Het vervoer


De reis is inclusief de vlucht met SAS vanuit Brussel. Het vervoer tijdens de reis (zo’n 1900 km) zal gebeuren in een Opel Vivaro - 9 seater (of gelijkwaardig). In het voertuig kunnen er naast de bestuurder 5 personen meerijden. Het voertuig zal bestuurd worden door Marnix zelf.


Heb je interesse in deze unieke fotoreis ?


Contacteer “North & Away” of Marnix Van Marcke voor meer inlichtingen.

Voor inschrijvingen gelieve contact op te nemen met North & Away op volgende coördinaten:
Benjamin Taeymans
Mertensstraat 77
BE-2950 Kapellen
email: North & Away
+32 485 79 36 67
Licentie 7093Stacks Image 1763
Description of the phototrip in March 2019 to the Lofoten and Senja is momentarily only available in language “NL”.
La description du voyage photo vers les Lofoten et Senja en 2019 n’est actuellement disponible qu’en Néérlandais (NL)